Week boodschap

Rein, zuiver en gezond leven
In een toxische wereld

Cursus co-creëren met de Heilige Geest

Helende reis met Jezus online

Werkelijk, het had echte impact en ik voelde het echt, de tranen kwamen en ik had dit niet verwacht, maar het voelt zo goed,

Gratis e-book Kerk zonder muren

cover kerk zonder muren 75Download hier gratis mijn nieuwste e-book. Kerk zonder muren.
Nieuwe kijk op geloof en samenleving. God op aarde.

Bezoekers online

We hebben 30 gasten en geen leden online

Kate Ogg wonder babyDe Australische moeder Kate Ogg is in maart 2010 bevallen van de tweeling, Jamie en Emily. De tweeling werd veel te vroeg geboren al na 6 maanden. Emily kon men redden maar haar broertje gaf het na 20 minuten strijd op. De ouders kregen de baby in handen om afscheid te nemen. De moeder drukte de baby echter tegen haar borst en vertelde hem dat ze van hem hielden,

dat hij een zusje had en bleven hem liefhebben en knuffelen. Na twee uur begon Jamie eerst schokkend te ademen. Moeder gaf hem een paar druppels moedermelk en gelijk begon het hartje regelmatig te kloppen. Tot verbijstering van de artsen en ongekende blijdschap van de ouders.
Het hele verhaal kun je lezen op. http://www.dailymail.co.uk/health/article-1306283/Miracle-premature-baby-declared-dead-doctors-revived-mothers-touch.html

15707572

15707568

Hieronder doet de moeder haar aangrijpend verhaal.

 

We zien hier dat Liefde sterker is dan de dood en de grootste helende kracht is op aarde.
Deze manier van opwekking uit de dood waarbij het ene hart op het andere wordt gelegd waarbij Gods Liefde wordt doorgegeven vinden we tot twee keer terug in de Bijbel.
Elia wekte de zoon van een weduwe op uit de dood door op hem te liggen en zijn hart op het hart van de jongen te leggen en zo de liefde van God door te geven. 
1 Koningen 17:18-22 19 ‘Geef mij uw zoon,’ zei hij, en hij nam de jongen van haar schoot en droeg hem naar boven, naar de kamer die hij in gebruik had, en legde hem op zijn eigen bed. 20 Toen riep hij de HEER aan en vroeg: ‘HEER, mijn God, waarom treft u juist deze weduwe, die mij gastvrijheid verleent, door haar zoon te doden?’ 21 Hij strekte zich driemaal over het kind uit, daarbij de HEER aanroepend met de woorden: ‘HEER, mijn God, laat toch de levensadem in de borst van dit kind terugkeren.’ 22 De HEER verhoorde Elia’s smeekbede: de levensadem keerde terug in de borst van het kind, en het leefde weer.

Het andere verhaal staat in het nieuwe Testament. Daar doet de apostel Paulus hetzelfde met een jongen die uit het raam naar beneden was gevallen en dood werd aangetroffen. Ook hij legde zichzelf op de jongen om zo de levendmakende Liefde van God aan de jongen door te geven.
Handelingen 20:9-12 9 Een jongeman die Eutychus heette, zat in het venster en werd door slaap overmand toen Paulus maar doorging met zijn toespraak. Diep in slaap verzonken viel hij van de derde verdieping naar beneden; toen men hem optilde bleek hij dood te zijn. 10 Paulus ging naar beneden, ging op hem liggen, sloeg zijn armen om hem heen en zei: ‘Houd op met dat misbaar, want hij leeft!’ 11 Hij ging weer naar boven, brak het brood en at. Daarna onderhield hij zich nog lange tijd met de leerlingen, tot het aanbreken van de ochtend. Toen vertrok hij. 12 De leerlingen namen de jongeman, die weer tot leven was gekomen, met zich mee en voelden zich gesterkt door wat er was gebeurd.

Ik ken verhalen van mensen bv. Heilde Baker die meemaakt dat mensen worden genezen uitsluitend door een liefdevolle omhelzing. Heide Baker gaat de vuilnisbelt van Mozambique op en omarmt daar kansloze en vaak zieke kinderen met Gods Liefde en ze ziet wonderen gebeuren alleen via het doorgeven van God Liefde door een warme omhelzing.

Ten diepste is dit ook de manier waarop God ons tot leven wekt. Hij werpt Zichzelf op ons en drukt Zijn hart tegen ons hart en geeft ons met Zijn Geest ons Zijn levendmakende Liefde.

Laten we nooit de kracht van echte Liefde onderschatten.