Het bijzondere verhaal achter de foto. 'The Rescuing Hug'

tweeling1De tweeling van Heidi en Paul Jackon, Brielle en Kyrie werden op 17 Oktober 1995, 12 weken te vroeg geboren. De standaard procedure van het ziekenhuis was om de baby in twee aparte couveuses te leggen om het risico van infectie te verminderen. Dit gebeurde ook met Brielle en Kyrie in The Medical Center of Central Massachusetts in Worcester

Kyrie, de grootse zus van 2 pond en drie gram nam snel in gewicht toe en sliep rustig de dagen na haar geboorte maar met Brielle ging het niet zo goed. Ze had ademhalings en hart problemen. Het zuurstofgehalte in haar bloed was laag en de gewichtstoename was traag.

Plotseling, op 12 november kwam Brielle in kritieke toestand.Ze begon naar adem te happen, en haar gezicht en magere armen en benen kleurde blauw-grijs. Haar hartslag was van slag af en ze kreeg de hik,een gevaarlijk teken dat haar lichaam was onder stress. Haar ouders waren bang dat ze zou sterven.

Verpleegster Gayle Kasparian probeerde alles wat ze kon bedenken om Brielle te stabiliseren zonder enig succes.
Toen herinnerde Kasparian zich iets van haar opleiding. In sommige delen van Europa was het gebruikelijk om vroeggeboren baby's bij elkaar in een couveuse te leggen. Dat was echter tegen de regels van het ziekenhuis.
Gayle besloot het risico te nemen.

"Laat me gewoon proberen Brielle bij haar zus te leggen om te kijken of dat helpt," zei ze tegen de gealarmeerde ouders."Ik weet niet wat ik anders kan doen."
De ouders gaven snel toestemming en keken samen met de zuster toe wat er zou gebeuren.

Nauwelijks had ze de deur van de couveuse gesloten of Brielle keerde zich tot Kyrie en kwam tot rust. Binnen een paar minuten waren Brielle's bloed-zuurstof uitslagen het beste wat ze had gehad sinds haar geboorte. Terwijl ze dommelde, wikkelde Kyrie haar kleine arm om haar kleinere zusje heen.

Brielle en Kyrie gingen naar huis met hun familievlak voor de kerst toen ze nog maar twee maanden oud waren. Toen ze het ziekenhuis verlieten wogen zij elk meer dan vijf pond en werden beschouwd als gezond.


Brielle en Kyrie zijn nu jong volwassen.

 

(bron:http://www.kindynews.com/1/post/2012/7/the-power-of-love-10-years-later-after-that-rescuing-hug.html
http://www.planetdeb.net/spirit/rescue.htm )


Wat kunnen we uit dit verhaal leren?

Het is duidelijk dat we het hier hebben over de genezende kracht van liefde.
Uit de levensbeschrijving van Franciscus van Assisi weten we dat mensen genazen door de liefdevolle omhelzing van Franciscus.
We hoeven het echter niet zo ver te zoeken. Iedereen weet hoe zegenrijk een liefdevolle omhelzing kan zijn. Kinderen hebben knuffels nodig, dieren hebben behoefte om aangehaald te worden en zelfs planten doen het beter als ze liefde gegeven wordt.

Heidi Baker, een zendelinge in Mozambique maakt het dagelijks mee dat mensen wonderlijk genezen door het doorgeven van Goddelijke Liefde door mensen in de krottenwijken liefdevol te omhelzen. Zie haar getuigenis. 

 

Als we weten dat een liefdevolle omhelzing zo genezend is. Later we elkaar dan meer liefhebben en minder bekritiseren! 

 In mijn praktijk pas ik ook de kracht van aanraking toe in gebedstherapie als ondersteuning van diepgaande heling.
Zie https://agapecoach.nl/coaching-vormen/helend-lichaamswerk-met-jezus/