Veel mensen hebben een diepe band met een huisdier. Soms gaat die band nog dieper dan met mensen. Dieren blijven liefde geven ook al heb je het nog zo moeilijk.
Omdat de band met je huisdier zo diep en intens kan zijn kun je door een diep rauw proces heen gaan als je huisdier komt te overlijden. Er is een zielsband ontstaan die mooi en zuiver is.
Die liefde blijft bestaan. De Bijbel beschrijft dat liefde eeuwig is. Dus is het logisch dat God die liefde serieus neemt en als een liefdevolle Vader daarvoor zorg draagt.

nde petsVia mijn pastoraat kwam de vraag naar mij toe wat er met je geliefde huisdier gebeurt als deze komt te overlijden. Gaan ze naar de hemel? Zie je deze weer terug?
Omdat de Bijbel hier niet een duidelijk antwoord op geeft heb ik het maar zelf aan Jezus gevraagd.
Ik kreeg van Hem het volgend antwoord:
Jezus vertelde me dat als mensen een liefdesband met een dier ontwikkelen dat deze dan verbonden wordt met de ziel van die persoon. Omdat die persoon een eeuwige geest heeft die met zijn ziel is verbonden zal ook de ziel van het geliefde huisdier met zijn ziel verbonden blijven als hij dat wil.
In andere gevallen zal de ziel van dieren terug keren naar de aarde. Denk aan muizen, muggen slangen en alle andere dieren die wel nuttig zijn maar die geen liefdes relatie met mensen hebben.
Maar daar waar een liefdevolle zielsband ontstaat zul je je huisdier weer herkenbaar terug ontmoeten in de hemel. Want de hemel is een plaats waar God vreugde heeft bereid. En als mensen verlangend zijn hun huisdier terug te zien zal onze Vader in de hemel vanuit Zijn Liefde zorg dragen voor een vreugdevolle ontmoeting met je huisdier.

Toen ik dit antwoord had ontvangen klonk dat heel logisch en troostrijk voor me. Zo ken ik mijn God. Het was een openbaring waar ik blij van werd. Dit is een geweldige troostrijke boodschap voor volwassen mensen maar ook voor kinderen die een huisdier verliezen waar ze veel van houden.
Maar ik wil mensen geen valse hoop geven en vroeg om een bevestiging. Je moet altijd boodschappen die je ontvangt toetsen.
Ik ben op internet gaan zoeken maar vond op Nederlandse sites geen bevestiging voor deze openbaring.
Toen ik echter in het Engels ging zoeken vond ik wat ik zocht. Heel veel verhalen van mensen met een bijna doodervaring die hun geliefde huisdier terug zagen in de hemel en door hen welkom werden geheten tot grote vreugde. Voor mij zijn ervaringen belangrijke toetsstenen omdat deze niet voortkomen uit een mening of een verlangen. Het zijn ervaringen die je hooguit op verschillende wijze kun uitleggen en verklaren.

Hieronder staan diverse filmpjes en linken waar je zelf mooie en ontroerende verhalen kunt lezen van mensen die tijdens een bijna dood ervaring hun overleden geliefde huisdier mochten ontmoeten. Je mag je eigen conclusie trekken.

https://near-death.com/susans-nde/