Geliefd kind van God,

hart1Nog meer dan naar eten, water en zuurstof verlangt de mens naar liefde. Liefde is de belangrijkste bouwsteen van ons bestaan. Zonder liefde kunnen we niet overleven. Geen seconde. Toch vinden we het vaak moeilijk deze liefde te ervaren, te ontvangen en door te geven.
 
God is Liefde. Dat is Zijn Wezen. God en Liefde zijn gelijk. Als we in de Liefde zijn, zijn we ook in God en omgekeerd. 1 Joh 4:16 God is liefde, en wie in de liefde blijft, blijft in God en God blijft in hem
 
Het ervaren van Gods Liefde is helend en niet moeilijk. Het heeft te maken met een keus om je hart te openen en te leren ontvangen.
Hieronder geef ik je een oefening om Gods Liefde vanuit je hart te beleven.

Ik bid dat Gods Geest je tijdens deze oefening omarmt met Zijn Liefde en diep helend je emoties, en je diepste zijn zal vullen met Zijn onvoorwaardelijke en helende Liefde.

Hier volgt de oefening:

De deur naar het ontvangen en ervaren van Gods Liefde is dankbaarheid . De Liefde is er al. God is overal. Het is aan ons om ons er bewust van te worden en Gods Liefde te ontvangen. Neem de tijd om onderstaande meditatie/gebed te doorvoelen vanuit je hart en herhaal dit dagelijks de komende tijd. Voordat je met deze oefening begint doe je even al je vragen, twijfels, boosheid, angsten, bezorgdheid enz. kortom alles wat je belemmert in het nu deze oefening te doen, in een doosje en zet het in de kast. Voor nu ben je even helemaal alleen met God en richt jij je hart op dankbaarheid.

Heer Jezus, wilt U Uw geliefd kind op dit moment aanraken met Uw Liefde en helpen dit gebed vanuit het hart te doorvoelen samen met U. Kom met diepe heling en genezing en open de ogen van Uw geliefd kind voor de schoonheid van Uw Liefde in alle zegeningen in het leven van Uw geliefd kind. Gelied kind van God, in de naam van Jezus Christus zegen ik je met Zijn onvoorwaardelijke Liefde en bid voor je dat je de Liefde van God mag ontmoeten in onderstaande oefening op een wijze zoals je dat nog nooit eerder bewust bent geworden. Geliefd kind van God, in Jezus naam omarm ik je met Zijn helende Liefde.
 
Lees onderstaande meditatie liefst hardop met een voelend hart. Ga pas naar de volgende zin als je iets voelt van dankbaarheid in je hart. Helende tranen mogen komen. Gods Liefde in nabij. Als je iets nog te moeilijk vind, ga je gewoon naar de volgende zin en laat het los. Richt je op datgene waarin je God nu kunt ontmoeten.

Lieve hemelse Vader,

In diepe dankbaarheid kom ik voor Uw troon.
Ik dank U dat ik Uw geliefd kind mag zijn.
Ik dank U dat ik geschapen ben naar Uw beeld.
Ik dank U dat ik goddelijke eigenschappen van U heb ontvangen.
Ik dank U dat ik kan liefhebben, dat ik kan genieten, dat ik kan vergeven, dat ik kan scheppen, dat ik liefde kan ontvangen en liefdevolle relaties aan kan gaan met U en mijn medemens.
Ik dank U voor mijn vader en moeder.
Ik dank voor alle mooie gaven en talenten die ik via mijn ouders heb mogen ontvangen. Gaven die mijn voorgeslacht heeft mogen ontwikkelen en die ik als geschenk bij mijn geboorte heb mogen ontvangen.
Ik dank U voor mijn karakter, de mooie eigenschappen die ik via mijn vader en moeder heb mogen ontvangen.
Ik dank U voor mijn lichaam, mijn huidskleur, kleur ogen, haren, vorm van mijn lichaam die ik via erfelijke eigenschappen via mijn ouders heb mogen ontvangen.
Ik dank U hoe wonderlijk U mijn lichaam heeft gemaakt.
Ik dank U voor mijn zintuigen, dat ik met deze mag genieten van geuren, kleuren, klanken, smaken en sensaties van aanraking.
Ik dank U voor de wonderlijke werking van mijn lichaam dat functioneert zonder dat ik er bij na hoef te denken. Alles wordt gedragen door Uw liefde.
Ik dank U voor het levenspad wat ik mag bewandelen samen met U.
Ik dank U voor alle dingen die ik heb meegemaakt en voor de lessen die ik daaruit heb mogen leren.
Ik dank U dat U alle dingen doet medewerken ten goede.
Ik dank U voor Uw vergeving en totale aanvaarding van wie ik ben met al mijn fouten en tekortkomingen.
Ik dank U voor de taak die ik mag vervullen hier op aarde in Uw Liefde.
Ik dank U voor de eeuwige bestemming in Uw Liefde.
Ik dank U dat niks mij kan scheiden van Uw eeuwige Liefde.
Ik dank U voor Jezus Christus die mij Uw Liefde heeft leren kennen en Die mij in Uw eeuwige armen van Liefde heeft gelegd door Zijn eigen leven voor mij te geven.
I k dank U voor Uw eeuwige genade.
Ik houd van U Papa en ik omarm U met alle Liefde die in mij is.
 hart1
 
 
Raakt dit gebed je dan nodig ik je uit dit gebed te delen met anderen.
Deze oefening is verstuurd via de nieuwsbrief van Leven in God.
Ontvang je de nieuwsbrief nog niet dan kun je jezelf hieronder inschrijven.