19 april 2024

God geeft ons alles wat we nodig hebben en meer dan dat.

2 Petr 1: 3 Zijn goddelijke kracht immers heeft ons met alles, wat tot leven en godsvrucht strekt, begiftigd door de kennis van Hem, die ons geroepen heeft door zijn heerlijkheid en macht; 4 door deze zijn wij met kostbare en zeer grote beloften begiftigd, opdat gij daardoor deel zoudt hebben aan de goddelijke natuur, ontkomen aan het verderf, dat door de begeerte in de wereld heerst.

Wat een geweldige tekst staat hierboven. Wat een rijkdom. Alles wat we in dit leven nodig hebben om overvloedig en goddelijk te leven hebben we ontvangen in onze gemeenschap met Christus. We hebben een goddelijke natuur ontvangen met alle zegeningen daaraan verbonden. Zijn goddelijke kracht staat voor de Heilige Geest die we in Christus hebben ontvangen. Deze Geest helpt ons om niet voor ons ego te leven maar voor Gods koninkrijk van Liefde. Alleen in die Liefde komt de goddelijke natuur tot bloei.
Gods kracht is niet voor ons ego bedoeld. Niet om eer van mensen te ontvangen. Niet om aanzien te krijgen of succes te boeken voor onszelf.
Nee, Gods kracht is er om ons godsvruchtig te laten leven, om Gods Liefde door ons leven tot expressie te brengen.
Gods kracht is er om ons te helpen nederig en liefdevol te blijven in moeilijk omstandigheden, om te zegenen en vergeven als mensen ons kwetsen, om excuus aan te bieden als we fouten maken, om ons in te zetten voor hen die zwak zijn en afgekeurd door de populaire elite. Gods kracht openbaart zich in onze zwakheid wanneer wij het ook niet meer weten. Juist in onze afhankelijkheid en overgave komt Zijn kracht in ons te uiting.
Het is ook niet onze kracht maar Gods kracht ontvangen door gemeenschap met Jezus Christus onze Redder en ons grote voorbeeld in onbaatzuchtige Liefde.

Gebed

Heer Jezus,

Dank U voor Uw oneindige kracht en liefde waarin we alles hebben ontvangen wat we nodig hebben om godsvruchtig te leven voor Uw koninkrijk van Liefde.
Alles is aanwezig in U. Buiten U hebben we niks nodig om godsvruchtig te zijn.
Help mij om genoeg te hebben aan U en steeds Uw Geest door mij heen te laten werken.
Help mij om steeds vanuit Uw Geest van Liefde te reageren in alle omstandigheden.
Help mij om niet mijn ego te zoeken of te verdedigen maar steeds Uw koninkrijk van Liefde te zoeken.
Help mij mezelf te verliezen om U te laten groeien in mij opdat Uw goddelijke natuur in mij tot volle bloei mag komen.

Amen


vorige

♥ Doneer online ♥
Robert van Mierlo
© Leven in God ministry is afhankelijk van giften. Je donatie wordt erg op prijs gesteld
.

button doneer nu