2 mei 2024

Reinig je hart!

Jer 4: 14 Jeruzalem, zuiver je hart van het kwaad, dan alleen word je gered. Hoe lang blijf je broeden op je kwalijke plannen!

Soms ziet ons hart eruit als het plaatje. Jezus is het levende Brood, het geestelijk Voedsel wat uit de hemel is neergedaald, om ons hart mee te voeden. Om sterk en krachtig te worden en in reinheid en zuiverheid te wandelen. Maar soms hebben wij de deur van ons hart geopend voor ongedierte. Dan is er boosheid, onvergevingsgezindheid, bitterheid, leugen, onechtheid, huichelarij en onreinheid binnengeslopen en doet zijn werk. Muizen vermenigvuldigen zich heel snel. Een klein leugentje, een kleine zonde, een beetje bitterheid, opent de deur voor veel meer en tast de reinheid van je hart aan. Als je hart er zo uitziet wordt het hoog tijd naar Jezus te vluchten en Zijn Licht te laten schijnen in je hart en je te laten reinigen van je zonde. Muizen houden niet van het licht.
Het is goed om regelmatig stil te worden voor God en je hart te onderzoeken. Laat de Heilige Geest als ongedierte bestrijder toe in je hart en laat Hem alles aan het Licht brengen wat niet goed is en wees bereid alles uit je hart weg te doen wat het Licht niet kan verdragen.

Ps 139: 23 Doorgrond mij, o God, en ken mijn hart, toets mij en ken mijn gedachten; 24 zie, of bij mij een heilloze weg is, en leid mij op de eeuwige weg.

Gebed

Hemelse Vader,

In nederigheid nader ik voor Uw troon van reinheid en zuiverheid. Ik dank U voor Jezus Christus, het levende Brood wat uit de hemel is neergedaald. Voedsel voor mijn hart en ziel. Ik dank U voor Uw liefde en genade.
Ik verlang naar reinheid en zuiverheid, naar echtheid en heiligheid. Beschijn mijn hart en mijn gedachten met Uw Heilige Geest en openbaar alles wat niet klopt in mijn leven. Help mij me af te keren van alle onzuiverheid en help mij de deur te sluiten voor elke onreinheid.
Ik bekeer mij opnieuw tot U en laat Uw goddelijke Licht mijn hart beschijnen. Ik dank U voor Uw diepe vergeving, reiniging en bevrijding. Help mij om alles weg te doen uit mijn leven wat het Licht niet kan verdragen opdat mijn hart weer zuiver wordt en een heilige plaats waar U kunt wonen.

Amen


vorige

♥ Doneer online ♥
Robert van Mierlo
© Leven in God ministry is afhankelijk van giften. Je donatie wordt erg op prijs gesteld
.

button doneer nu