26 mei 2024

Liefde en verbinding

Spr 3:3 Dat liefde en trouw u niet verlaten!
Bind ze om uw hals, schrijf ze op de tafel van uw hart,
4 dan zult gij genegenheid en goedkeuring verwerven
in de ogen van God en mensen.

We leven in een tijd waarin we ons niet meer willen binden. We willen vrij zijn. We willen vrij zijn in ons werk. Onze eigen werktijd en werkplek bepalen. We willen ons niet voor lange tijd binden aan contracten. We willen geen verantwoordelijkheid afleggen aan elkaar. Ieder heeft zijn eigen waarheid. Iedereen in zijn waarde laten is ons motto.
Dat klinkt allemaal mooi maar deze houding heeft ook een keerzijde. Deze houding van zich niet willen binden vinden we ook terug in relaties. Het gevaar bestaat dat we geen enkele verantwoordelijkheid meer willen dragen in vriendschappen en relaties. We zijn weg als de relatie ons iets gaat kosten. Deze vrijheid is geen echte vrijheid. Deze vrijheid van niet willen verbinden geeft diepe eenzaamheid. Relaties verdiepen zich juist door de keuze te maken je te verbinden met de ander en met elkaar door moeilijk periodes heen te gaan. Elkaar te ondersteunen als het moeilijk wordt. Juist de keuze van verbinding laat zien wat goddelijke liefde is.
God heeft ook gekozen zich met jou te verbinden door Zijn zoon Jezus te sturen. Hij kiest ervoor jou dwars door alles heen te ondersteunen en met jou door dingen heen te gaan hoe zwaar ze ook zijn. Jezus heeft bewezen bereid te zijn tot het uiterste te gaan omdat Hij van je houd. Hij gaat niet voor een goedkope relatie waarin Hij iets zoekt voor zichzelf. Nee, Jezus heeft zich aan ons verbonden in liefde en belooft ons trouw voor eeuwig en dat heeft Jezus letterlijk Zijn leven gekost.

Gebed

Heer Jezus,

Dank U voor Uw liefde en trouw. Dank U dat U niet wegloopt als het moeilijk wordt. Als ik eigenwijs mijn eigen weg ga en U kwets. Dank U dat U trouw blijft en steeds bezig blijft mijn hart te bereiken.
Help ook mij om me durven te verbinden in relaties en trouw te zijn. Help mij Uw liefde te laten zien in de relaties die U mij heeft gegeven ook al kost het iets van mij.
Help mij door verbinding, door liefde en trouw, Uw liefde te tonen aan mensen in mijn omgeving en zo ook mensen te helpen in verbinding met Uw liefde te komen.

Amen


vorige

♥ Doneer online ♥
Robert van Mierlo
© Leven in God ministry is afhankelijk van giften. Je donatie wordt erg op prijs gesteld
.

button doneer nu