29 mei 2020

Eerlijk onze fouten erkennen

1 Johannes 1:8-9 Indien wij zeggen, dat wij geen zonde hebben, misleiden wij onszelf en de waarheid is in ons niet. Indien wij onze zonden belijden, Hij is getrouw en rechtvaardig, om ons de zonden te vergeven en ons te reinigen van alle ongerechtigheid.

Als we iets fout doen dan is onze eerste reactie het te verbergen. We doen dit door de ander de schuld te geven excuses te verzinnen of verzachtende omstandigheden. Als niemand er iets van weet proberen we het gewoon snel te vergeten. Maar zo wordt het probleem niet opgelost. We hebben een stukje duisternis binnengelaten en dat hecht zich aan onze ziel en gaat niet zomaar weg. Eerlijk onze fouten onder ogen durven te zien en ze toe geven, de verborgen fouten openbaar maken en in het licht zetten geeft diepe reiniging en herstel van relaties. Dit werkt tussen God en mensen maar ook tussen mensen onder elkaar. Het is onze trots die ons ervan weerhoud onze fouten toe te geven waardoor we de innerlijke last van zonden blijven dragen en geen innerlijke vrede hebben. We moeten niet alleen vergeving aan God en aan onze medemens maar ook aan onszelf vragen omdat we onszelf zo vaak tekort doen en onszelf niet liefhebben zoals God dat heeft bedoeld. Vergeving vragen maakt ons nederig en reinigt onze ziel en herstelt onze relatie met God en onze medemens.

Gebed

Hemelse Vader,

U bent vol liefde en genade. Vergeef mij dat ik U zo vaak verdriet doe door niet te wandelen in de weg van de LIEFDE. Help mij mijn fouten niet te verbergen of goed te praten maar ze eerlijk toe te geven zodat U mij daarvan kan reinigen. Help mij ook mijn fouten toe te geven in relaties en ook verborgen fouten aan het licht te brengen zodat ze mijn ziel niet langer meer belasten.
Ik dank U dat U Jezus heeft gezonden die voor mij aan het kruis is gestorven om mij ook te bevrijden van de gevolgen van mijn fouten zodat ik niet alleen totale vergeving maar ook volledige bevrijding mag ontvangen en steeds weer opnieuw mag beginnen in Uw liefde.

Amen


vorige

♥ Doneer online ♥
Robert van Mierlo
© Leven in God ministry is afhankelijk van giften. Je donatie wordt erg op prijs gesteld
.

button ideal