26 april 2024

Verloofd met God

Ik zal u Mij tot bruid werven voor eeuwig: Ik zal u Mij tot bruid werven door gerechtigheid en recht, door goedertierenheid en ontferming; Ik zal u Mij tot bruid werven door trouw; en gij zult de Here kennen. (Hosea 2:19-20)

Dit is onze bestemming. De hele Bijbel heeft als rode draad dat God de mens schept in Liefde en klaarmaakt als Zijn Bruid. Het begint bij de schepping van Adam en Eva als afspiegeling, beeld van de verbondsbestemming tussen God en de mens en het eindigt in het laatste boek van de Bijbel met de bruiloft van Christus en Zijn gemeente. In de Bijbel treedt God op als de reddende Prins in Jezus Christus die Zijn leven geeft voor Zijn Bruid. Het is net een sprookje maar dan veel mooier omdat het echt is. Sprookjes zijn vaak een afspiegeling van een hogere werkelijkheid.
Onze bestemming is een eeuwige liefdesrelatie met God. We zijn nu verloofd en horen ons als een Bruid voor te bereiden op de ontmoeting met Hem. We zijn niet langer singel. We zijn bezet en behoren ons ook zodanig te gedragen. We zijn niet langer meer van onszelf maar we leven voor onze Minnaar en Verlosser. Laten we ons reinigen en klaarmaken zodat we ons niet hoeven te schamen of zelfs afgewezen worden als de Bruidegom verschijnt in Zijn volle glorie. Licht heeft geen gemeenschap met duisternis. Als we het Licht liefhebben zullen we tot het Licht ingaan als Hij zich aan ons openbaart en hoeven we ons niet te schamen.

Openbaring 21:2 En ik zag de heilige stad, een nieuw Jeruzalem, nederdalende uit de hemel, van God, getooid als een bruid, die voor haar man versierd is.
1 Johannes 3:3 En een ieder, die deze hoop op Hem heeft, reinigt zich, gelijk Hij rein is

Gebed

Hemelse Vader, schepper God,

Oneindig is Uw Liefde en trouw. Uw Liefde gaat verder en dieper dan mijn voorstellingsvermogen.
Uw Liefde gaat zo ver dat U mij bestemd heeft als Uw Bruid. Help mij Uw Liefde te beantwoorden en rein en zuiver te leven uit Liefde voor U. Ik dank U voor Uw Zoon Jezus Christus die Zijn leven heeft gegeven om mij te bevrijden uit de macht van de duisternis en voor eeuwig te verbinden met Uw liefde. Vergeef mij en reinig mij en geef mij kracht om te wandelen in Uw Liefde en mij voor te bereiden om mijn ontmoeting met U als reine Bruid, mijn goddelijke bestemming.

amen


vorige

♥ Doneer online ♥
Robert van Mierlo
© Leven in God ministry is afhankelijk van giften. Je donatie wordt erg op prijs gesteld
.

button doneer nu