7 mei 2024

De Vrucht van de Geest

Gal 5:22 Maar de vrucht van de Geest is liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing

Aan de vrucht van een boom kun je ziet wat voor soort boom het is. Zo is het ook bij ons mensen. Mensen kunnen heel mooi praten en mooie ideeën hebben. Mensen kunnen succesvol zijn in hun werk of carrière. Mensen kunnen het materieel goed hebben en alles hebben waar ze van gedroomd hebben. En toch kan het hen ontbreken aan echte vrucht in het leven. Bij de Vrucht van God gaat het namelijk niet om ons uiterlijk leven maar om ons karakter. In hoeverre zijn wij in staat in ons leven de Liefde van God te weerspiegelen? In hoeverre komt de liefde van God in ons leven tot uiting in de relaties die God ons gegeven heeft. Ons huwelijk, relatie met kinderen, familie, collega's, buren, klanten, leveranciers, onze baas, medeweggebruikers....enz. In deze relaties komt tot uiting hoe spiritueel we zijn. Niet in hoe vaak we mediteren of in spirituele ervaringen, hoe vaak we naar de kerk gaan of bidden. Echter spiritualiteit uit zich in de Liefde die al of niet zichtbaar is in je leven. Heb je een aangenaam karakter, beteken je iets voor de mensen om je heen. Ben je een zegen voor je omgeving? Als we heel eerlijk zijn dan schieten we allemaal hierin te kort. Daarom moeten we steeds terug gaan naar de Bron van Liefde naar God zelf en ons steeds aan Hem laten weerspiegelen. Door ons te voeden met Zijn Liefde gaan we steeds meer op Hem lijken. Jezus heeft ons de weg laten zijn. Hij heeft door Zijn leven laten zien wat het is om in Gods Liefde te leven. De Liefde van God kwam ten volle in Zijn leven tot uiting. Hij wil ons helpen in de Liefde van God te wandelen.

Gebed

Heer Jezus,

U ben de weg van de Liefde gegaan. In U is de Liefde van de Vader volkomen openbaar geworden. Help mij in mijn karakter en daden de Liefde van de Vader te weerspiegelen. Help mij door Uw Geest om niet alleen met uiterlijk succes bezig te zijn maar me te richten op de vrucht van de Geest in mijn leven zodat ik mensen tot zegen mag zijn en Uw Liefde in mijn leven openbaar mag worden. Leer mij relatie belangrijker te vinden dan materiële dingen of succes.
Ik dank U dat ik deze weg niet alleen hoef te gaan maar dat U mij helpt door Uw Geest van Liefde.

Amen


vorige

♥ Doneer online ♥
Robert van Mierlo
© Leven in God ministry is afhankelijk van giften. Je donatie wordt erg op prijs gesteld
.

button doneer nu