19 mei 2024

Druk, druk, druk,...... waarmee eigenlijk?

Lucas 10:38-42 Terwijl zij op reis waren, kwam Hij in een zeker dorp. En een vrouw, Marta geheten, ontving Hem in haar huis. En deze had een zuster, genaamd Maria, die, aan de voeten des Heren gezeten, naar zijn woord luisterde. Marta echter werd in beslag genomen door het vele bedienen. En zij ging bij Hem staan en zeide: Here, trekt Gij het U niet aan, dat mijn zuster mij alleen laat dienen? Zeg haar dan, dat zij mij komt helpen. Maar de Here antwoordde en zeide tot haar: Marta, Marta, gij maakt u bezorgd en druk over vele dingen, maar weinige zijn nodig of slechts een; want Maria heeft het goede deel uitgekozen, dat van haar niet zal worden weggenomen.

Ben je ook zo'n druk baasje? Er is altijd zoveel te doen dat je geen tijd hebt voor de echt belangrijke dingen in het leven. Wat zijn jou prioriteiten in je leven? Je kunt zo opgeslokt worden door alle dingen die gedaan moeten worden dat je helemaal vergeet te leven. Realiseer je dat je in eerste instantie geroepen bent om een minnaar te zijn, niet een werkpaard. Hoeveel tijd heb je voor je partner, je kinderen, je familie en vrienden? En dan bedoel ik kwaliteit tijd. Hoeveel tijd neem je om aan de voeten van Jezus te zitten als Bron van je Leven? Het is goed om af en toe een de balans op te maken en je leven anders in te gaan delen. Wat voor waarde heeft geld, hobby en andere tijdelijke dingen ten opzichte van zaken die eeuwigheids waarde hebben zoals liefdesrelaties in je leven. Verspil je tijd en geld niet aan dingen die slechts tijdelijk zijn maar investeer in de dingen die echt belangrijk zijn in het leven.

Gebed

Heer Jezus,

Help mij om mijn leven af te stemmen op Uw liefde en mijn leven zo in te delen dat ik ruimte geef aan dingen die echt belangrijk zijn in het leven. Help mij om krachtige keuzes te maken om mijn leven zinvol te maken en inhoud te geven. Help mij om relaties te zetten boven geld en materiële dingen. Help mij om tijd vrij te maken om aan Uw voeten te zitten en door U onderwezen te worden. Tijd om U te beminnen en te aanbidden. Vergeef mij dat ik het belangrijkste in mijn leven zo snel verwaarloos. Ik open mijn hart voor Uw liefde en ik vraag U mij met Uw Heilige Geest mijn dagelijks te onderwijzen in wat echt belangrijk is in het leven. Geef mij kracht om indien nodig radicale veranderingen aan te brengen in mijn leven om ruimte te geven aan Uw Geest en Uw Liefde.

Amen


vorige

♥ Doneer online ♥
Robert van Mierlo
© Leven in God ministry is afhankelijk van giften. Je donatie wordt erg op prijs gesteld
.

button doneer nu