6 juni 2020

Harttransplantatie

Ezechiël 36:26 een nieuw hart zal Ik u geven en een nieuwe geest in uw binnenste; het hart van steen zal Ik uit uw lichaam verwijderen en Ik zal u een hart van vlees geven

Soms is iemands hart zo ziek dat er een harttransplantatie nodig is om zijn leven te redden. Dan is het wachten op een goed hart. Het is wachten op iemand die sterft waarvan het hart nog gezond is. De dood van deze persoon kan dan het leven redden van een ander persoon.
Dat is precies wat Jezus voor ons heeft gedaan. Ons hart is zo ziek dat het niet meer te genezen is. Daarom is Jezus naar de aarde gekomen en is in de kracht van Zijn leven voor ons gestorven om ons een nieuw hart, om ons Zijn hart te kunnen geven.
Ons hart is egoïstisch, hard, snel geïrriteerd, ongeduldig, jaloers, lui, niet oprecht, leeft met dubbele agenda, kortom ons hart leeft niet vanuit verbondenheid met God, vanuit de oprechte onvoorwaardelijke liefde van God.
Jezus biedt ons een nieuw hart aan, Zijn hart, dat klopt in het ritme van Gods Liefde. Liefdevol en vol genade en geduld, begripvol, medelijdend, steeds oprecht het geluk voor de ander zoekend.
Jezus heeft Zijn leven voor ons ingezet opdat wij een nieuw hart zouden kunnen ontvangen en het hart van Jezus in ons binnenste zouden meedragen.
Jezus biedt ons Zijn hart aan opdat wij vanuit ons nieuw hart zouden gaan leven.
Ben jij bereid jou ziek hart in te leveren en het Hart van Jezus in je binnenste te aanvaarden.
Dit Hart sterft niet meer maar overleeft de dood.
Verlang je naar een nieuw hart? Geef je over en vraag een nieuw hart, het Hart van God.

Gebed

Heer Jezus,

Mijn hart doet zeer en pijn. Mijn hart is niet in staat die liefdevolle relaties aan te gaan die U heeft bedoeld. Mijn hart is niet in staat lief te hebben met Uw onvoorwaardelijke Liefde. Mijn hart is vaak zo egoïstisch en hard. Ik verlang naar een nieuw hart. Een hart dat klopt van Uw Liefde.
Wilt U mijn hart van steen uit mijn binnenste verwijderen en mij een hart van vlees geven.
Wilt U Uw Hart in mijn leven plaatsen opdat ik mag leven vanuit Uw kloppend Hart van Liefde.
Dank U wel dat U Uw leven heeft gegeven om mijn Uw Hart te kunnen geven.
Dank U voor Uw onvoorwaardelijke Liefde voor mij die mij weer levend maakt.
Dank U voor het nieuwe Hart dat nooit meer zal sterven.

Amen


vorige

♥ Doneer online ♥
Robert van Mierlo
© Leven in God ministry is afhankelijk van giften. Je donatie wordt erg op prijs gesteld
.

button ideal