11 augustus 2020

Kracht van de ziel

Psalm 138: 3 Ten dage dat ik riep, hebt Gij mij geantwoord, Gij hebt mij bemoedigd met kracht in mijn ziel.

Soms kunnen omstandigheden ons zo in beslag nemen dat onze ziel helemaal mat wordt geslagen. We hebben geen veerkracht meer, we zien het niet meer zitten, zien geen uitweg. Onze negatieve gevoelens maken ook dat we niet meer nuchter kunnen denken. We zijn helemaal leeggezogen. Dan wordt het zaak weer snel naar onze Bron te gaan en God aan te roepen vanuit onze nood: Help God, ik kan het niet meer!!!!
Als we om hulp roepen vanuit het diepst van onze ziel, dan opent onze ziel zich voor God die allang klaar staat om ons te helpen maar wacht op een ingang. Als wij roepen gaat Hij werken in ons leven. Het eerste wat Hij doet is dat Hij ons kracht geeft in onze ziel. Er komt weer hoop, een lichtpuntje, en als we Hem blijven zoeken wordt dat lichtpuntje groter en groter totdat onze hele ziel verlicht is en de omstandigheden gaan veranderen door de tegenwoordigheid van God in ons leven.
Vaak willen wij dat God onze omstandigheden verandert maar meestal verhoord God onze gebeden door onze ziel kracht te geven om samen met Hem de omstandigheden te gaan veranderen.

Psalmen 18:29 met mijn God spring ik over een muur.

Gebed

Hemelse Vader,

Schepper van hemel en aarde. U heeft alle macht. U bent de Bron van al wat is. U bent goed en vol wijsheid. Bij U zijn alle dingen mogelijk.
U heeft Uw zoon Jezus Christus gezonden om de fouten die wij hebben gemaakt te herstellen.
Ik kom tot U met alle nederigheid en erken dat ik U nodig heb. Vergeef mijn tekortkomingen en alle fouten die ik heb gemaakt. Raak mijn ziel aan en geef mij kracht om uit deze situatie te komen waar ik nu in zit. Geef mij wijsheid en inzicht om de juiste beslissingen te nemen en moed om te volharden. Vul mijn kracht aan daar waar ik tekort schiet en doe een wonder waar wonderen nodig zijn.
Ik roep om hulp en vertrouw op Uw bescherming en kracht.
Ik zie uit naar het wonder wat U in en door en om mij heen gaat doen. Help mij om de volgende keer eerder tot U te komen om hulp en te leven vanuit mijn verbinding met U.
Help mij te luisteren naar Uw aanwijzingen en leer mij te wandelen op Uw wegen.
Jezus, help mij te wandelen in Uw voetsporen zodat ik niet meer afdwaal maar steeds Uw Liefde en kracht mag ervaren.
Ik dank U voor Uw goedheid en genade, voor vergeving en begrip, en voor de kracht die ik van U mag ontvangen
Samen met U treed ik nu mijn problemen tegemoet en ga deze overwinnen.

Amen


vorige

♥ Doneer online ♥
Robert van Mierlo
© Leven in God ministry is afhankelijk van giften. Je donatie wordt erg op prijs gesteld
.

button ideal