29 mei 2020

De kracht van woorden

Gen 1:3 En God zeide: Er zij licht; en er was licht.
Johannes 1:3 Alle dingen zijn door het Woord geworden en zonder dit is geen ding geworden, dat geworden is.

Woorden van God hebben scheppingskracht. Wij zijn geschapen naar Gods beeld. Ook onze woorden hebben scheppingskracht. Als we iemand bemoedigen en een compliment geven krijgt hij energie om door te gaan. Als menselijk woorden al zoveel kracht hebben, hoeveel te meer zal dan de kracht zijn als wij het Woord van God gaan uitspreken over onszelf en over anderen. Woorden van geloof, hoop en liefde kunnen wonderen bewerken waar geen hoop meer is. Bij God zijn alle dingen mogelijk. Bidden in Jezus naam is Woorden van God spreken in situaties waar een wonder nodig is. Ook wij mogen in Jezus naam Licht spreken in situaties die duister zijn opdat Gods Licht daar zal schijnen.

Gebed

Schepper God.

U sprak: er zei Licht en er was Licht. Help mij om woorden van licht te spreken in levens van mensen. Help mij om ook in uitzichtloze situaties Uw Woord in mijn mond te nemen en in de naam van Uw zoon Jezus leven te spreken in deze situaties en een wonder van U te verwachten.
Met mijn woorden mag ik het Licht knopje omzetten maar U bent het Licht.
Kom in mijn leven en beschijn mij met Uw Licht, raak mijn tong aan opdat ik woorden van leven zal spreken en Uw Licht uit mijn mond zal komen.

Amen


vorige

♥ Doneer online ♥
Robert van Mierlo
© Leven in God ministry is afhankelijk van giften. Je donatie wordt erg op prijs gesteld
.

button ideal