10 juli 2020

Bescheidenheid

Filippenzen 2:3 Handel niet uit geldingsdrang of eigenwaan, maar acht in alle bescheidenheid de ander belangrijker dan uzelf

Echte liefde is nooit met zichzelf bezig maar zoekt de ander te dienen. Nederigheid en dienstbaarheid zijn kenmerken van verbondenheid met God. Jezus leefde ook niet voor Zichzelf maar was er om de mensheid te dienen en Zijn leven voor ons te geven. Toch was Jezus de gelukkigste mens die ooit geleefd heeft. Hij leefde vanuit een diepe gemeenschap met Zijn Vader en vond Zijn blijdschap en geluk juist in het doen van de wil van Zijn Vader. Als wij de liefde van God doorgeven en de ander belangrijker achten dan onszelf, dan zal God Zijn liefde voor ons aan ons tonen die alles te boven gaat.
Als je de intentie van de goddelijke liefde begrijpt, dan begrijp je ook dat de ander ook jezelf is. Je moet jezelf net zo lief hebben en hoog achten als de ander. Niet met je ego maar met de goddelijke hogere liefde. Alleen dan komt er balans in je leven en kun je Gods liefde doorgeven.

Gebed

Gebed

Hemelse Vader,

Dank U voor Uw overweldigende liefde waarmee U mij liefheeft. Niet alleen mij maar ook alle mensen in mijn omgeving. Help mij mijn medemens Uw liefde door te geven opdat ook zij bewust worden van Uw liefde voor hen. Help mij niet vanuit mijn ego te reageren maar vanuit Uw Geest die daar boven staat. Help mij ook hen lief te hebben en hoog te achten die mij kwetsen, tekort doen of irriteren. Help mij mezelf lief te hebben en hoog te achten met dezelfde goddelijke liefde waarvan U mij vraagt de ander lief te hebben.
Jezus, U heeft laten zien door Uw leven dat deze weg van liefde mogelijk is. Geef mij kracht en help mij deze weg van liefde te gaan en toon mijn de liefde van de Vader.

Amen


vorige

♥ Doneer online ♥
Robert van Mierlo
© Leven in God ministry is afhankelijk van giften. Je donatie wordt erg op prijs gesteld
.

button ideal