26 februari 2020

Doe alles uit liefde voor God

Kolossensen 3:17 En al wat gij doet met woord of werk, doet het alles in de naam des Heren Jezus, God, de Vader, dankende door Hem!

Het gaat er niet om wat je doet maar hoe je de dingen doet, met welke intentie die bepaalt of je woorden of daden waardevol zijn.
Vaak zoeken wij het in uiterlijke dingen en vergelijken wij onszelf met anderen die alles beter doen. God kijkt echter naar ons hart en kijkt alleen naar hoe wij de dingen doen die we doen. Of we nu thuis voor de kinderen zorgen en het huishouden doen of met onze hobby bezig zijn of een verantwoordelijke baan hebben. Het gaat er in alles om dat we leven vanuit God en de dingen die we doen in liefde en dankbaarheid doen. De grootte van ons werk wordt bepaalt door onze houding en niet door het uiterlijk van de dingen.
Dit te weten geeft innerlijke rust en vrede en neemt elk verkeert streven en verkeerde ambitie weg.
Leven voor God brengt ons in onze bestemming en geeft ons rust in welk werk we ook doen.
We worden bevrijd van het zoeken naar bevestiging en eer van mensen.
Leven voor God betekent leven uit Liefde. We hoeven niet meer te presteren want God houd van ons zoals we zijn met Zijn oneindige Liefde zelfs al zou alles wat we doen de rest van ons leven mislukken. Het enige waar God naar verlangt is de liefde van ons hart.

Gebed

Hemelse Vader,

U bent zo goed en trouw en liefdevol. Help mij tot rust te komen van mijn werken en het steeds maar naar waardering en eer zoeken van mensen. Help mij gewoon te leven vanuit Uw liefde en tevreden te zijn en dankbaar met wat ik heb.
Help mij om alles wat ik doe te doen uit liefde en dankbaarheid voor U.
Help mij mijn verantwoordelijkheden niet te doen voor mensen maar uit liefde voor U.
Geef mij hierin steun, wijsheid en kracht en vreugde.
Draag mijn door de kracht van Uw Geest.
Dank U voor Uw zoon Jezus Christus die deze Weg is voorgegaan en voor mij de Weg heeft gebaand opdat ik nu in Zijn kracht mag leven.

Amen


vorige

♥ Doneer online ♥
Robert van Mierlo
© Leven in God ministry is afhankelijk van giften. Je donatie wordt erg op prijs gesteld
.

button ideal