26 februari 2020

Wees vriendelijk

Spreuken 15:30 Vriendelijk stralende ogen verheugen het hart; een goede tijding verkwikt het gebeente.

Mensen worden vaak het meest geraakt door hele kleine dingen. Een glimlach, een lief kaartje, oprechte aandacht, een schouderklopje, een bemoedigend woord, een bevestiging.
Het leven wordt zoveel mooier als we deze dingen gaan uitdelen in het leven. Het is een kleine moeite maar kan de sfeer radicaal omgooien en iemands dag goedmaken.
Soms zijn we zo bezig met alles wat gedaan moet worden dat we vergeten waar het leven om gaat. Het leven gaat om oprechte aandacht en liefde voor elkaar, in elke ontmoeting. Of het nu gaat om familie of collega's, mensen in het verkeer of de juffrouw achter de kassa.
Het leuke is dat het aanstekelijk werkt. Als je eenmaal begint met bewust mensen te bemoedigen met kleine dingen dan komt het ook terug op je pad.
Een oprecht ''hoe gaat het met je?' kan al wonderen doen.
Neem vandaag voor iemand te bemoedigen en oprecht de vraag te stellen 'hoe gaat het met je?' en je zul merken hoe het Licht gaat stralen.

Filippensen 4:5 Uw vriendelijkheid zij alle mensen bekend. De Here is nabij.

Gebed

Hemelse Vader,

U bent de Schepper van het heelal, de zon, de maan en de sterren maar U heeft ook het vergeet-mij-nietje met volle aandacht en liefde geschapen. U heeft zelfs aandacht voor het kleinste elektron, het kleinste deeltje van de schepping. De zon, de maan en de sterren zouden niet schijnen als de kleine dingen niet zouden kloppen. De kleine dingen zijn de bouwstenen van het grote.
Wilt U mijn helpen weer oog te krijgen voor het kleine en de kleine dingen in mijn leven niet te minachten. Help mij trouw te zijn in het kleine en mijn naaste te zien staan.
Help mij dingen en zaken niet boven relaties te zetten maar mijn medemens overal met liefde, aandacht en respect te benaderen als kinderen Gods.
Help mij vandaag iemand te bemoedigen en er voor iemand te zijn.

Amen


vorige

♥ Doneer online ♥
Robert van Mierlo
© Leven in God ministry is afhankelijk van giften. Je donatie wordt erg op prijs gesteld
.

button ideal