3 juni 2020

Gun en geef de ander het beste

Mattheüs 7:12 Alles nu wat gij wilt, dat u de mensen doen, doet gij hun ook aldus: want dit is de wet en de profeten.

Bovenstaand Bijbelvers gaat veel verder dan onze bekende gezegde: wat gij niet wilt dat u geschied doet het ook de ander niet.
Jezus leert ons actief te dienen in liefde. Creatief te zijn en steeds te bedenken hoe de ander tot zegen te zijn. Als je het niet zo goed weet hoe dan kun je nadenken wat je zelf fijn zou vinden. Niet om je ego te strelen of verlangens op te wekken maar om er achter te komen wat de ander fijn zou vinden. We leren onze kinderen bij het uitdelen van koekjes of snoepjes eerst de gasten te laten kiezen. Maar leren we ze ook de gasten het lekkerste koekje of snoepje te gunnen? Als onze buren een mooiere auto hebben dan die van ons gunnen we hen dat van harte of steekt het? Als je collega promotie krijgt en jij niet ben je dan blij voor hem of ben je ten diepste jaloers?
Houd je het beste altijd voor jezelf of geef je het beste juist weg om de ander en God daarmee te dienen. Dat is waarachtige Liefde. De ander zegenen met het beste.
Er bestaat geen vollere vreugde dan hen gelukkig te zien van wie je houd en daar een aandeel in te mogen hebben. En God leert ons van iedereen te houden zelfs van onze vijanden.......

Gebed

Hemelse Vader,

Wat bent U toch wonderlijk. Wat gaat Uw Liefde ver. U bent zo ver verheven boven het menselijke. Ik dank U dat ik U mag leren kennen en mag leren te wandelen in de wegen van Uw Liefde. U heeft het beste wat U heeft aan ons gegeven in Uw geliefde zoon Jezus. Het beste wat ik heb wil ik in Liefde aan U geven en mijn naaste dienen in Uw Liefde. Opdat Uw Liefde in en door mij heen zal stromen en Uw koninkrijk door mij heen zich zal openbaren.
Transformeer mijn denken opdat ik mag leren denken en zien en handelen vanuit Uw Liefde en mag leren diep vanuit mijn hart de ander het beste te gunnen en te geven.

Amen


vorige

♥ Doneer online ♥
Robert van Mierlo
© Leven in God ministry is afhankelijk van giften. Je donatie wordt erg op prijs gesteld
.

button ideal