5 mei 2024

Alles reageert op liefde

Hooglied 8:7 Vele wateren kunnen de liefde niet blussen en rivieren spoelen haar niet weg. Al bood iemand alles wat hij bezit voor de liefde, smadelijk zou men hem afwijzen.

1 Corinthiers 13:13 Zo blijven dan: Geloof, hoop en liefde, deze drie, maar de meeste van deze is de liefde.

Het hele universum is door Gods liefde tot stand gebracht. Liefde is de bouwsteen van heel de schepping. Het is bewezen dat de schepping zelf, zowel planten, dieren en zelfs water, reageert op liefde.
Deze zonnebloem heb ik extra veel liefde en zorg gegeven omdat hij in een pot stond en snel uitdroogde. Iedere dag water geven was absoluut noodzakelijk tijdens zonnige dagen.
Tot mijn grote verrassing zag ik ineens een hart verschijnen binnenin de zonnebloem. Ik ervoer dat als dankbaarheid voor mijn liefdevolle zorg.
Je zult mij wellicht gek vinden maar de schepping reageert met dankbaarheid en liefde naar je terug als je liefdevol en respectvol met de schepping om gaat.
God is in alles aanwezig en betoont ons in alles Zijn liefde.
Als je met liefde en respect omgaat met jezelf, je medemens, maar ook dieren en planten en alles wat God heeft geschapen, dan zul je merken dat liefde en respect naar je terug gaat komen via de schepping.

Romeinen 1:20 Want hetgeen van Hem niet gezien kan worden, zijn eeuwige kracht en goddelijkheid, wordt sedert de schepping der wereld uit zijn werken met het verstand doorzien,

Gebed

Heer Jezus,

U bent de Schepper van hemel en aarde en Uw hele schepping weerspiegelt Uw wezen.
Helpt mij in Uw liefde te wandelen in woord en daad naar zowel mezelf, mijn medemens maar ook Uw schepping, dieren en planten en alles wat U heeft gemaakt.
Helpt mij zelfs in gedachten liefdevol en respectvol te zijn naar Uw hele schepping niks uitgezonderd.
Help mij Uw liefde uit te stralen zodat Uw schepping Uw liefde weer terug kan stralen naar mij.
Dank U Jezus voor alle prachtige schepselen die U heeft gemaakt.

Amen


vorige

♥ Doneer online ♥
Robert van Mierlo
© Leven in God ministry is afhankelijk van giften. Je donatie wordt erg op prijs gesteld
.

button doneer nu