24 april 2024

Geloven door tegenslag heen

Mattheus 15
25 Maar zij kwam en viel voor Hem neer en zeide: Here, help mij!
26 Hij echter antwoordde en zeide: Het is niet goed het brood der kinderen te nemen en het de honden voor te werpen.
27 Maar zij zeide: Zeker, Here ook de honden eten immers van de kruimels, die van de tafel van hun meesters vallen.
28 Toen antwoordde Jezus en zeide tot haar: O, vrouw, groot is uw geloof, u geschiede gelijk gij wenst! En haar dochter was genezen van dat ogenblik af.

In dit verhaal komt een niet-joodse vrouw naar Jezus toe. Jezus had de taak Gods boodschap eerst aan het joodse volk te brengen. Jezus wees de vrouw gewoon af. Ik denk dat velen van ons zich zouden omkeren en terug gaan. Of omdat we ontmoedigd zouden zijn of vanwege onze trots. We zouden boos kunnen worden op Jezus of teleurgesteld. Maar deze vrouw laat een heel andere houding zien. Ze weigerde gewoon een nee! Niet vanuit arrogantie of trots maar vanuit een diepe liefde voor haar dochter en een vertrouwen in de kracht en genade van Jezus. Ze wist gewoon dat de nee van Jezus geen definitief nee kon zijn en was bereid zich nog verder te vernederen. Soms worden wij ook getest in ons geloof. Dan moeten de laatste stukjes ego er eerst uit voordat het wonder kan komen. Onze trots, ons vertrouwen op eigen kunnen moet helemaal weg. Als we zo vanuit die diepe nederigheid en afhankelijkheid van Hem tot Hem komen zal Hij ons nooit afwijzen. Deze vrouw kreeg wat ze vroeg en nog meer. Jezus bewonderde haar vanwege haar geloof en vertrouwen en herstelde haar in haar eer bij Zijn discipelen. Haar verhaal is zelfs in de Bijbel opgenomen. Ze heeft de test doorstaan.
Wat doe jij als je in moeilijke omstandigheden bent en je gebeden onverhoord lijken?
Geef je op? Wordt je boos of teleurgesteld of ga je net als deze vrouw nog dieper in geloof en vertrouwen en wil je van geen nee weten vanuit een diep weten dat God je zal verhoren? Geef nooit op. Zelfs niet als het lijkt alsof zelfs God je in de steek laat.

Gebed

Heer Jezus,

Vanuit diepe nederigheid kom ik voor Uw troon van genade. Op geen enkele wijze heb ik recht op een wonder maar ik doe beroep op Uw liefde en genade, op Uw goedheid en trouw.
Wilt U in mijn leven en in mijn situatie komen en deze omkeren ten goede?
Wilt U mij genezen en verlossen van het kwaad in mijn leven en in dat van mijn dierbare.
Ik vertrouw op Uw goedheid en genade en ik dank U dat U mij gaat helpen zoals U ook deze Kananese vrouw heeft geholpen.
U bent altijd dezelfde. Voor U zijn alle dingen mogelijk.
Ik dank U dat ik mijn zorgen en angsten bij U mag brengen en mag weten dat U voor mij zorgt en zult voorzien in hetgeen ik nodig heb. Daar waar ik het niet meer weet, waar mijn krachten, inzicht en wijsheid tekort schiet. Daar komt U met Uw kracht, liefde en genade om het van mij over te nemen.
Ik leg mijn leven en mijn nood in Uw handen in vertrouwen dat U het zult doen.

Amen


vorige

♥ Doneer online ♥
Robert van Mierlo
© Leven in God ministry is afhankelijk van giften. Je donatie wordt erg op prijs gesteld
.

button doneer nu