17 februari 2020

Geschenk van Genade

Efeze 2: 8 Want door genade zijt gij behouden, door het geloof, en dat niet uit uzelf: het is een gave van God; 9 niet uit werken, opdat niemand roeme.

O o o, wat vinden wij het toch vaak moeilijk om genade te ontvangen. Zo maar. Omdat God van ons houdt. Niet omdat we zo erg ons best hebben gedaan of zo goed zijn. Nee, gewoon omdat God van je houdt. Je kunt Gods genade niet verdienen.
Genade is de totale vergeving, liefde en aanvaarding die God ons aanbiedt in Jezus Christus.
Je kunt deze Genade van God pas ten volle ervaren als jij je trots laat varen. Als je elke poging om te proberen het te verdienen los laat. Als je diep beseft en erkent dat je het niet kunt, tekort schiet als mens en diep van binnen geen haar beter bent dan wie dan ook op aarde. Dan ben je klaar om Zijn Genade te ontvangen. Als je diep beseft dat je niet zonder Zijn Genade kunt. Dan maakt het je diep nederig en dankbaar en wekt het een diepe liefde in je op om van Hem te zijn.
Zijn Genade geeft je kracht om te leven in Zijn Liefde, om steeds weer op te staan als je faalt omdat je weet dat Hij nog steeds van je houdt.
Zijn Genade geeft je kracht om van anderen te houden die ook onvolmaakt zijn en zelfs van hen die je kwetsen vanuit hun eigen verwondheid en pijn.

Gebed

Heer Jezus,

Ik dank U voor het oneindig groot geschenk van Genade die U mij aanbiedt. Help mij dit geschenk volledig te aanvaarden vanuit een diep nederig en dankbaar hart.
Help mij deze Genade te omarmen en van daaruit te leven. Om ook andere mensen in mijn omgeving deze Genade aan te bieden en te leven vanuit Uw liefde.
Help mij om niet meer mijn best te doen om deze Genade van U te verdienen omdat U het al heeft verdiend voor mij.
Help mij om mijn kracht in te zetten om anderen deze Genade te schenken zodat de wereld vol mag worden van Uw liefde.

Amen


vorige

♥ Doneer online ♥
Robert van Mierlo
© Leven in God ministry is afhankelijk van giften. Je donatie wordt erg op prijs gesteld
.

button ideal