29 februari 2020

Van lijden naar schoonheid

Jac 1: 2 Wees blij, broeders en zusters, als je geloof door allerlei moeilijkheden op de proef wordt gesteld. 3 Want daardoor zal je geloof sterker worden. 4 Zo zul je een volwassen geloof krijgen en zul je altijd het goede doen.

Van tijd tot tijd gaan we allemaal door moeilijkheden heen. Soms is dat ziekte, soms een financile tegenslag, soms een nare baas en soms zijn het onze kinderen of onze partner of ouders die bij ons de onderste steen boven brengt.
Wees blij. Het is nu tijd om te leren. Om je karakter te laten vormen naar het beeld van Jezus.
Een oester vormt parelmoer rondom een zandkorrel die irritatie geeft in zijn leven.
Zo mogen wij samen met Jezus door de kracht van de Heilige Geest parelmoer vormen rondom lastige situaties in ons leven zodat wij er steeds mooier uitkomen. We kunnen de situatie niet altijd veranderen maar we kunnen wel zelf veranderen zodat Gods schoonheid in ons openbaar komt in die lastige situatie. In plaats van vechten en wijzen met de vinger naar de ander kun je jezelf onderwerpen aan heiliging en je laten vormen door de situatie heen tot een mooier mens.

Gebed

Heer Jezus,

wilt U mij helpen om dankbaar te zijn voor moeilijkheden in mijn leven omdat daar doorheen mijn onzuiverheden aan het licht komen en U mij kunt vormen naar Uw beeld. Ik wil me niet verzetten tegen de levenslessen maar ze toelaten in mijn hart opdat ik steeds meer op U zal gaan lijken en alle lastige situaties tot parels worden in mijn leven die Uw Liefde weerspiegelen.
Heer Jezus, schenk mij genade deze weg te gaan van heerlijkheid tot heerlijkheid tot Uw eer.

Amen


vorige

♥ Doneer online ♥
Robert van Mierlo
© Leven in God ministry is afhankelijk van giften. Je donatie wordt erg op prijs gesteld
.

button ideal