23 februari 2020

Besluit rein te blijven

Daniël 1:8 Daniël besloot om niet mee te eten van de maaltijden van de koning of mee te drinken van de wijn van de koning. Want hij wilde niet onrein worden, maar zich houden aan Gods regels voor het eten.

Daniel was met een aantal andere jongeren gevangen meegenomen naar Babylon door koning Nebukadnezar. Ze mochten daar de koning dienen. Daniel had zich echter voorgenomen om zijn God op de eerste plaats te stellen en op Hem te vertrouwen. Hij had besloten zich niet te verontreinigen met het eten uit Babylonie. Daniel wilde leven zoals zijn God had voorgeschreven en weigerde het voor joden verboden voedsel van de koning te eten. Door zijn liefde voor God heeft God hem rijkelijk gezegend en beschermd voor gevaren.
Ook wij staan in deze wereld bloot aan allerlei verleidingen die op ons afkomen om ons te verontreinigen met het onreine voedsel van de wereld. Op vele terreinen komt onreinheid als verleiding op ons af. Leugentje om bestwil, roddel, toelaten van verkeerde verlangens, kijken naar verkeerde programma's, geldzucht, vertrouwen stellen op mensen, enz enz. Voor je het weet heb je weer iets onreins binnen gekregen wat zich gaat zetelen in je ziel.
Gelukkig mogen we altijd teruggaan naar Jezus en om vergeving vragen. Het bloed van Jezus reinigt onze ziel steeds opnieuw van onreinheid.
Maar het mooiste is om net als Daniel een krachtig BESLUIT te nemen om je niet meer te verontreinigen met de onreine 'maaltijden' van de wereld. Geen verleidingen meer opzoeken, breken met verkeerde patronen, jezelf reinigen opdat Gods liefde en zegen en reinheid door je leven kan stromen zonder steeds geblokkeerd te worden.

Gebed

Heer Jezus, ik wil U danken dat we niet meer onder de wet leven en dat we steeds bij U mogen komen om ons te laten reinigen van alle onreinheid waar we onze ziel mee hebben besmet. Maar wilt U mij sterk maken van binnen en helder van geest zodat ik op tijd de verleidingen zal herkennen in mijn leven en deze resoluut zal weigeren zodat ik mag groeien in reinheid en zuiverheid en Uw liefde, genade en kracht vrij door mij heen mag stromen zonder enige belemmering. Help mij om net als Daniel een besluit krachtig te nemen om ondanks de verleidingen van de wereld niet toe te geven aan en niet mee te doen met de onreinheid van de wereld. Amen


vorige

♥ Doneer online ♥
Robert van Mierlo
© Leven in God ministry is afhankelijk van giften. Je donatie wordt erg op prijs gesteld
.

button ideal