29 mei 2020

Stijg boven jezelf uit

Gal 3: 11 de rechtvaardige zal uit geloof leven.

Wat betekent dat? De rechtvaardige zal uit geloof leven?
Als je God hebt ontmoet in je leven en Hem hebt leren kennen dan ontdek je in je hart geloof. Ieder mens ontvangt een mate van geloof, een openbaring van God in je leven.
Dat geloof gaat echter pas leven als je er naar gaat handelen. Geloof moet in beweging komen om iets tot stand te brengen. Geloven is handelen in vertrouwen/weten dat God je gaat helpen.
Dit handelen in en vanuit je geloof hoort een voortdurend proces te zijn zodat je leert leven uit geloof. Je kijkt en vertrouwt dan niet langer meer op je eigen bekwaamheid of juist onbekwaamheid maar je vertrouwt op Gods bekwaamheid door jou heen.
Daarom dat in principe alles mogelijk is door geloof omdat geloof zich richt op God die almachtig is. Alleen geloof is geen wondermiddel. Je kunt God niet voor je karretje spannen. Geloof zijn eigenlijk de ogen die kijken naar wat God doet en daar dan naar gaat handelen. Geloof is niet om jezelf te verrijken maar om Gods koninkrijk te bouwen.
Zoek als je bid of handelt naar wat je van binnen kunt voelen waar God mee bezig is en handel en bid vanuit die openbaring. Dan werk je met God mee en zul je zegen en resultaat zien en boven jezelf uitstijgen.
Denk groter, denk met God.

Gebed

Heer Jezus,

Dank U dat U in mijn leven bent gekomen en dat Uw Heilige Geest in mij woont.
Help mij om te zien waar U mee bezig bent en te vertrouwen op Uw bekwaamheid in mij.
Help mij te spreken en te handelen vanuit die openbaring en zo mijn geloof te laten werken en groeien. Help mij ook om niet vanuit hoogmoed of egoisme dingen voor elkaar te willen krijgen door geloof en zo U in de weg te lopen. Help mij om steeds dicht bij Uw hart te luisteren naar Uw stem. Onderwijs mij in de weg van waarachtig geloof vanuit openbaring vanuit Uw Liefde. Help mij om boven mezelf uit te stijgen opdat U ruimte krijgt in mijn leven en Uw naam wordt verheerlijkt en Uw koninkrijk van Liefde zichtbaar wordt in mijn leven door het geloof.

Amen


vorige

♥ Doneer online ♥
Robert van Mierlo
© Leven in God ministry is afhankelijk van giften. Je donatie wordt erg op prijs gesteld
.

button ideal