23 april 2024

Je verandert alleen door Gods Liefde

Jacobus 4: 5b De geest, die Hij in ons deed wonen, begeert Hij met jaloersheid

Je kunt jezelf niet veranderen. Heb jij dat ook al ontdekt? Ik heb jarenlang vreselijk mijn best gedaan om te leven als een goed mens maar kom er achter dat er in mij helemaal niet zoveel goeds woont en dat het mij ook niet lukt om mezelf te verbeteren.
Wat ik wel heb opgemerkt is dat als ik verbonden ben met Jezus en Zijn Liefde ervaar, dat dan mijn handelen, spreken en alles wat ik doe anders is. Ik doe daar geen moeite voor. Het komt van binnenuit naar buiten. Het is de liefde van Jezus die dan in mij werkt.
God houdt van me en verlangt intens naar me maar ik laat Hem vaak in de kou staan. Sorry Papa.
Het enige verschil tussen mij en de grootste zondaar op aarde is dat ik steeds meer leer rusten in Zijn liefde en genade zodat Hij in mij kan stromen. Daarom oordeel ik ook steeds minder over anderen. Ik ben niet anders, niet beter of slechter dan wie dan ook. We hebben allemaal Zijn Liefde en Genade nodig en kunnen daar niks voor doen dan alleen bij Hem komen en drinken.
God verlangt naar je. Sterker, Hij begeert naar je met jaloersheid. Niet om wat je doet of presteert maar om wie je bent, om de geest die Hij in je deed wonen.
Dus kom zoals je bent met al je fouten en tekortkomingen en kom drinken van Zijn Liefde.
Dat is het enige wat Hij van je vraagt. Dan gaat Hij met Zijn Geest in jou Zijn werk doen en je van binnenuit veranderen naar het beeld van Zijn zoon.

Gebed

Hemelse Vader,

Het is bijna niet te bevatten dat U zoveel om mij geeft. Dat U intens naar me verlangt. Ik ben Uw geliefd kind. Vergeef me dat ik U zo vaak in de kou laat staan en zelf zo loop te ploeteren omdat ik denk het allemaal zelf te moeten doen.
Ik kom nu terug in Uw armen en koester mij in Uw liefde. Laat Uw liefde mij vullen en veranderen en alle dingen die ik niet kan veranderen laat die door Uw liefde helen opdat ik steeds meer op U mag gaan lijken en steeds dieper in Uw Liefde en Genade mag leren leven.
Ik houd van U Papa en ik dank U voor Jezus die mij terug heeft gebracht in Uw Liefde.

Amen


vorige

♥ Doneer online ♥
Robert van Mierlo
© Leven in God ministry is afhankelijk van giften. Je donatie wordt erg op prijs gesteld
.

button doneer nu