4 mei 2024

Zien op Jezus

Hebr 12: 2 Laat ons oog daarbij alleen gericht zijn op Jezus, de leidsman en voleinder des geloofs

Regelmatig komt het voor dat ik druk ben met alle daagse dingen en problemen en noden die op me afkomen iedere dag. Ik raak bedrukt en verlies mijn visie, blijdschap en energie. Herken je dat?
Dan wordt het tijd om weer terug te keren tot de Bron. Me te laten meevoeren met de thermiek van Gods Geest zoals een arend zich tot grote hoogstens laat meevoeren met de opstijgende lucht.
Van bovenaf ziet alles er heel anders uit. Je kunt het geheel weer zien. Je kunt Gods plan door alles heen weer zien en je kunt weer zien dat Jezus alles in Zijn hand heeft en voor alles een oplossing heeft.
Daar boven in de lucht ben je dicht bij God en voel je Zijn kracht. Je voelt je weer gedragen en ontvangt rust en vrede en soms ook kennis, wijsheid en inzicht om verandering aan te brengen in de situatie maar soms alleen rust en vrede en vertouwen. Dan is het goed te weten dat Jezus er bij is en dat alles goed komt. En zelfs als het niet goed komt zoals wij dat willen. Dat Jezus dan toch nog groter is dan ons probleem. Dan veranderd niet de situatie maar dan veranderen wij zelf omdat we de situatie nu zien vanuit God en samen met Jezus er doorheen wandelen in Zijn vrede.

Gebed

Heer Jezus,

Ik dank U voor Uw liefde en trouw. Ik dank U voor de genade waarin ik mag leven en waarin U mij soms ook een stukje laat dwalen om mijn lessen te leren. Steeds weer kom ik erachter dat alleen bij U ware vrede, vreugde en blijdschap is.
Til mij ook nu weer op en neem mij mee op de thermiek van Uw Geest opdat ik mijn leven en de situatie waar ik mij in bevind mag aanschouwen vanuit Uw goddelijk perspectief en geloof, liefde, vertrouwen, vrede en innerlijke rust weer terug mogen stromen in mijn leven.
Help mij om vanuit Uw perspectief de juiste beslissingen te nemen en daden te doen in geloof, liefde en vertrouwen samen met U.
Dank U Jezus dat ik altijd bij U terug mag keren en dat U er altijd bent om mij op te tillen en mee te nemen op de wind van Uw Geest.

Amen


vorige

♥ Doneer online ♥
Robert van Mierlo
© Leven in God ministry is afhankelijk van giften. Je donatie wordt erg op prijs gesteld
.

button doneer nu