8 maart 2021

Samen ZIJN

Joh 14:23 Jezus antwoordde: Wanneer iemand mij liefheeft zal hij zich houden aan wat ik zeg, mijn Vader zal hem liefhebben en mijn Vader en ik zullen bij hem komen en bij hem wonen.
Joh 17:21 Laat hen allen n zijn, Vader. Zoals u in mij bent en ik in u, laat hen zo ook in ons zijn, opdat de wereld gelooft dat u mij hebt gezonden.
1 Johannes 1:7 Maar gaan we onze weg in het licht, zoals hijzelf in het licht is, dan zijn we met elkaar verbonden en reinigt het bloed van Jezus, zijn Zoon, ons van alle zonde.

Dit keer drie verzen over samen ZIJN. Samen ZIJN met God en samen ZIJN met elkaar. Deze twee woorden met de nadruk op ZIJN vat het doel van ons bestaan samen. Het gaat niet om doen maar om ZIJN. Het gaat niet om alleen maar om SAMEN. We kunnen dit SAMEN ZIJN alleen ervaren in het Licht van God. Alleen in het Licht van God is er echt KENNEN en ONTMOETEN. Buiten het Licht van God is er schaamte, angst, schuld, dubbele agenda, verschuilen achter masker, wantrouwen, onzuivere intentie en misbruik. Elkaar ONTMOETEN en samen ZIJN kan alleen in Gods Licht. Het begint bij je eigen ONTMOETING met God. Het ontvangen van vergeving en wegnemen van schuld door Jezus Christus. Het stappen in Zijn Licht en afleggen van je ego en trots. Jezus is gekomen om alle schaamte en schuld in Zijn oneindige Liefde van ons af te nemen. Van daaruit kan er weer echte ONTMOETING plaatsvinden met God en met elkaar. Van daaruit kunnen we weer SAMEN ZIJN zoals SAMEN ZIJN bedoeld is. SAMEN ZIJN in de Liefde van God.

Gebed

Heer Jezus,

U bent naar de aarde gekomen als een kwetsbare baby, geboren in een stal bij eenvoudige mensen met slechts een doel om ons mensen weer SAMEN te laten ZIJN in Gods Liefde. U bent de weg gegaan naar het kruis om door Uw Liefde alle haat van de wereld te overwinnen en zo de weg vrij te maken tot God.
Heer Jezus, beschijn mij met Uw Liefde en neem weg van mij alle schaamte en schuld en breng mij in ONTMOETING met God en met elkaar opdat ik mag leren SAMEN ZIJN met U en elkaar in Uw Licht.

Amen


vorige

♥ Doneer online ♥
Robert van Mierlo
© Leven in God ministry is afhankelijk van giften. Je donatie wordt erg op prijs gesteld
.

button ideal