28 maart 2024

De mens geschapen naar Gods beeld

2 Corinthiërs 3:18 En wij allen, die met een aangezicht, waarop geen bedekking meer is, de heerlijkheid des Heren weerspiegelen, veranderen naar hetzelfde beeld van heerlijkheid tot heerlijkheid, immers door de Here, die Geest is.

Als we om ons heen kijken en eerlijk in ons eigen hart willen kijken dat weten we dat er veel van de heerlijkheid van God uit ons leven verdwenen is. Dat komt omdat we met elkaar het pad van de Liefde hebben verlaten waardoor de verbondenheid met God is verbroken. Hierdoor heeft de duisternis niet alleen vat gekregen op ons mensen maar door ons op de hele schepping. Want God had aan de mens de opdracht gegeven de aarde te beheren. God heeft echter in Zijn oneindige Liefde het initiatief genomen om de mens terug te winnen door Zijn Liefde. Omdat de mens niet meer in staat was op te klimmen tot God is God afgedaald naar de mens in Christus Jezus. Jezus heeft voor ons de onoverbrugbare kloof tot God overbrugt en door Jezus hebben we nu weer toegang tot God de Vader. Christus verzoent ons met God en brengt ons weer terug in Zijn heerlijkheid door Zijn Heilige Geest. Door het geloof in Jezus ontvangen we vergeving en reiniging en herstel van de relatie met God. Door onze herstelde relatie met God veranderen we van binnenuit naar het beeld van God zoals Hij ons oorspronkelijk had bedoeld door te gaan leven volgens Gods oorspronkelijk plan. We gaan steeds meer de heerlijkheid van God door ons leven heen weerspiegelen totdat we uiteindelijk de volheid van Christus mogen ontvangen en volkomen verlossing bij de terugkomst van Christus aan het einde van de tijd wanneer er een nieuw tijdperk zal aanbreken waarin Christus zal regeren voor eeuwig en Hij Zijn koninkrijk van Liefde zal vestigen.

Gebed

Hemelse Vader,

U komt toe alle eer lof en aanbidding.
Oneindig ben ik U dankbaar voor het geschenk van U zoon Jezus Christus in wie ik vergeving, reiniging en herstel heb mogen ontvangen uit genade.
Oneindig ben ik U dankbaar dat U het initiatief heeft genomen om in Uw Liefde de kloof tussen U en mij te herstellen.
Oneindig ben ik U dankbaar voor de Heilige Geest die ik van U heb ontvangen door Wie Uw heerlijkheid zich in mijn leven mag weerspiegelen.
Het is mijn intens en diepst verlangen steeds meer Uw heerlijkheid te weerspiegelen in mijn leven en zo tot mijn doel te komen en U te eren in mijn leven.
Heer Jezus Christus, vergeef, reinig en verlos mij, breng mij in de heerlijkheid van God de Vader en vul mij met Uw Heilige Geest. Leid mij op het pad des Levens en breng mij in mijn volle bestemming opdat ik het beeld en de heerlijkheid Gods in mijn leven mag weerspiegelen.

Amen


vorige

♥ Doneer online ♥
Robert van Mierlo
© Leven in God ministry is afhankelijk van giften. Je donatie wordt erg op prijs gesteld
.

button doneer nu