18 mei 2024

Jezus houdt van zondaars

Marc 2: Waarom eet Hij met de tollenaars en zondaars? 17 En Jezus hoorde het en zeide tot hen: Zij, die gezond zijn, hebben geen geneesheer nodig, maar zij, die ziek zijn. Ik ben niet gekomen om rechtvaardigen te roepen, maar zondaars.

Gewoon erkennen dat je fout bent geweest lijkt wel het moeilijkste wat er is. Het raakt je ego, te trots.
Je fouten erkennen en toegeven maakt je echter een beter mens. Het maakt je sterker en brengt je dichter tot God. Jezus houdt van mensen die diep beseffen dat ze vergeving, genezing en hulp nodig hebben.
Mensen die niet erkennen dat ze ziek zijn kunnen niet door God genezen worden.
Mensen die niet erkennen dat ze hulp nodig hebben kunnen niet geholpen worden door God.
Mensen die niet erkennen dat ze niet alle wijsheid in pacht hebben, staan niet open voor goddelijke onderwijzing.
Mensen die niet erkennen dat ze fouten hebben en tekortschieten kunnen geen vergeving ontvangen van God.
Mensen die het bestaan van zonde ontkennen zoeken daarin een excuus voor hun fouten en om niet te hoeven te veranderen. Ze missen daardoor Gods Liefde en genade en de hulp van God om een beter mens te worden en in hun oorspronkelijke goddelijke bestemming te komen.
Want juist het erkennen en benoemen van onze fouten geeft ons de kracht om in afhankelijkheid van God ons leven te beteren en geeft Gods Geest in ons leven ruimte om ons te helen en te brengen in Gods plan. Het is niet onze inspanning om goed te leven maar juist onze erkenning dat we God nodig hebben wat ons brengt in diepe verbondenheid en afhankelijkheid van God.

Gebed

Heer Jezus,

U zoekt geen heiligen hier op aarde maar U zoekt zondaars die beseffen dat ze vergeving nodig hebben en goddelijke hulp om godsvruchtig te leven hier op aarde.
Ik ben geen heilige maar ik ben me bewust van mij fouten en tekortkomingen. Ik kom tot U en dank U voor Uw vergeving en genade die ik uit Uw hand mag ontvangen keer op keer.
Ik buig mij voor U neer en ik erken U als mijn Meester.
Vergeef mij en reinig mij. Genees mij en bevrijd mij. Help mij en onderwijs mij om hier op aarde te wandelen in de wegen van Uw Liefde in afhankelijkheid van U.

Amen


vorige

♥ Doneer online ♥
Robert van Mierlo
© Leven in God ministry is afhankelijk van giften. Je donatie wordt erg op prijs gesteld
.

button doneer nu