28 maart 2020

Jij bent een kroonjuweel in Gods kroon

Zacheria 9: 16 Zo zal hun Heer God op die dag het deel van zijn volk redden dat werkelijk zijn kudde is. Zij zullen in het land schitteren als edelstenen in zijn kroon.
Jes 62: 2,3 Alle volken zullen zien hoe God je redt. Alle koningen zullen zien hoe prachtig je bent. Je zal voortaan een nieuwe naam hebben. De Heer Zelf zal je die naam geven.
Je zal zo mooi zijn als een sierlijke kroon in de hand van de Heer, als een koninklijke tulband in de hand van je God.

Jij bent zo mooi en kostbaar. Jij hebt een plekje gekregen in Gods kroon om daar te schitteren samen met de andere edelstenen. Vol trots mag je Gods schoonheid weerspiegelen. Dat is je roeping en bestemming. Jij bent de Bruid van Christus en ook als zodanig de kroon van God. Spreuken 12:4 Een goede vrouw is een kroon voor haar man.
Misschien zeg je nu. Ik ben niet goed. Maar dat bepaal jij niet. Dat bepaalt God. En God heeft besloten dat jij zeer kostbaar en waardevol bent. Zo waardevol dat Jezus Zijn leven er voor over heeft gehad om jou te kopen. Om je te kunnen plaatsen in Zijn kroon. Jezus kijkt dwars door je onvolkomenheden heen en ziet daar een prachtig kroonjuweel in jou schitteren. Hij heeft geloof in jou en ziet je waarde. Hij heeft je gekocht en schoongewassen en gepolijst om een plekje te krijgen in Zijn kroon.
Stop met jezelf te bekritiseren en ga Hem danken dat je door Zijn genade bent vrijgekocht en nu een plekje mag innemen in Zijn kroon en Zijn heerlijkheid mag weerspiegelen.
Aanvaard je schoonheid. Aanvaard wat God over je zegt. Aanvaard de prijs die Jezus voor je heeft betaald en ontdek je waardigheid. Neem je plek in en ga schitteren!

Gebed

Heer Jezus,

Wat is het bijzonder dat U mij zo waardevol vindt dat U Uw leven heeft gegeven om mij te kunnen kopen om mij een plekje te kunnen geven in Uw kroon.
Ik ben U intens dankbaar dat ik in alle nederigheid mijn plekje mag innemen en daar mag schitteren in Uw heerlijkheid samen met alle andere kroonjuwelen. Wat een genade!
Help mij om niet negatief en klein en onwaardig over mezelf te denken maar me steeds te richten op wat U van mij vindt. Amen.


vorige

♥ Doneer online ♥
Robert van Mierlo
© Leven in God ministry is afhankelijk van giften. Je donatie wordt erg op prijs gesteld
.

button ideal