4 mei 2024

Waarheid in het verborgene

Psalm 51: 8 Zie, Gij wilt waarheid in het verborgene, in het geheim maakt Gij mij wijsheid bekend. 9 Ontzondig mij met hysop, dan ben ik rein, was mij, dan ben ik witter dan sneeuw;

Koning David, de man naar Gods hart had gezondigd. Hij had overspel gepleegd en iemand laten vermoorden zodat zijn overspel niet aan het licht zou komen. Hij wilde de ene fout bedekken met de ander. Er was een kwaad in het hart van David binnengeslopen en hij was zijn vreugde en vrede in God kwijt. God moest een profeet sturen om de verborgen zonde van David aan het licht te brengen. Pas toen kwam er berouw en inkeer en kon David weer Gods vrede ervaren.
Ook wij hebben vaak verborgen zonden in ons hart die de vrede wegroven. Dingen waarvoor we ons schamen. Dingen die we angstvalling bedekken omdat niemand het mag weten. Deze verborgen zonden blokkeren echter de stroom van God liefde, vreugde en vrede. Juist het aan het licht brengen en eerlijk erkennen van je fouten bij God en mensen geeft je bevrijding van schuld en angst en maakt je hart weer zacht.
God wil je vergeven en schoonwassen maar Hij kan je pas diep reinigen als je Hem toelaat in de verborgen plekken van je hart.
Er is moed voor nodig om verborgen zonden in je leven aan het licht te brengen maar als je het eenmaal aan het licht brengt kan er genezing en bevrijding plaatsvinden.
Soms is belijden aan God voldoende. Soms is belijden aan betrokken mensen nodig.
In geval van een verborgen verslaving adviseer ik je hulp te zoeken.
Ga ermee aan de slag. Het is heerlijk om recht te staan naar God en mensen en niks verborgen hoeven te houden. Je mag helemaal transparant zijn. Er is geen veroordeling bij God.

Gebed

Heer Jezus,

Ik heet U welkom in het verborgene van mijn hart. Schijn met Uw Licht en breng alles aan het Licht wat niet bij U hoort, wat Uw stroom van Liefde blokkeert in mijn leven en die Uw vrede wegrooft.
Help mij en geef mij kracht om de verborgen fouten in mijn leven die niemand weet behalve U en ik, op te ruimen.
Help mij om transparant te zijn en eerlijk in alles.
Help mij om niet mezelf beter voor te doen dan ik ben maar om gewoon mezelf te zijn en te getuigen van Uw genade in mijn leven.
Help mij om fout, fout te noemen in mijn leven en er niet omheen te draaien.
Help mij om correctie te aanvaarden van U en van mensen en zo te groeien in karakter en zuiverheid.
Ik dank U dat U mij daarbij zult helpen. Ik dank U voor Uw oneindige genade, dat ik bij U mezelf mag zijn en dat U van mij houd zoals ik ben. Met al mijn fouten.

Amen


vorige

♥ Doneer online ♥
Robert van Mierlo
© Leven in God ministry is afhankelijk van giften. Je donatie wordt erg op prijs gesteld
.

button doneer nu